Logo Universiteit Utrecht

ICT Introductie Geesteswetenschappen

Student-mail

De Universiteit Utrecht heeft een eigen e-mailvoorziening voor studenten: Gmail voor studenten. Elke student die aan de Universiteit Utrecht studeert krijgt een e-mailaccount. Gmail biedt uitgebreide e-mailfuncties, inclusief agenda en opslagcapaciteit; via internet heb je overal ter wereld toegang tot dit systeem.

Meer informatie over Gmail voor studenten kun je vinden op de pagina UU-Gmail voor studenten op de website van de UU.

Gmail doorsturen

Voor alle officiële correspondentie met studenten maakt de universiteit uitsluitend gebruik van je universitaire e-mailadres. Als je wilt dat e-mail op je universitaire mailadres automatisch wordt doorgestuurd naar een reeds bestaand adres, zoals een ander Gmail adres, Hotmail of Yahoo, dan kun je een ‘forward‘ instellen.

Instellen mailforward in Gmail

Klik op het icoontje rechtsboven en kies “Instellingen voor Gmail“. Ga naar het tab “Doorsturen en POP/IMAP“. Druk bovenaan op de knop “een doorstuuradres toevoegen” en typ het adres waarnaar je wilt dat je emails worden doorgestuurd.

Voor alle problemen met Gmail voor studenten, is er de Self Service Desk. Hier kun je inloggen met je solis-id en -wachtwoord en een melding aanmaken die vervolgens door het ICT Servicecentrum in behandeling zal worden genomen.

Let op: Een aantal studenten heeft wellicht een nazending van het Gmail wachtwoord gehad waarbij hun wachtwoord is gereset. Deze studenten moeten hun wachtwoord zelf weer resetten via de volgende link: https://uugmailpasswordreset.uu.nl.

This post is also available in: Engels